Choď na obsah Choď na menu
 


Reprezentácie spoznali svojich súperov

12. 12. 2016

V piatok, 9. decembra sa začal v Prahe maratón žrebovaní losom základných skupín ženských Majstrovstiev Európy 2017, ktoré sa uskutočnia v Prahe a Hradci králové. Slovenské basketbalistky sa predstavia v B skupine spolu s Tureckom, Bieloruskom a Talianskom. Svoje zápasy zverenky Maroša Kováčika odohrajú v Hradci Králové.

V sobotu pokračoval program žrebmi mládežíckych Majstrovstiev Európy, okrem chalpčenkej kategórie do 18 rokov, keďže tohtoročná edícia A divíze šampionátu sa neuskutočnila v štandardnom termíne a ukutoční sa v predvianočnom období. Naše družstvo vedené Richardom Ďurišom si tak bude musieť počkať na mená svojich súperov do januára.

Reprezentácia diečat do 16 rokov, ktorá odohrá špampionát B divídze v Macedónskom Skopje sa predstaví v šesťčlennej D skupine, ktorá vyzerá nasledovne:

Slovensko

Veľká Británia

Dánsko

Švajčiarsko

Albánsko

Bosna a Hercegovina

 

Reprezentácia divčat do 18 rokov sa uskutoční v ískom Dubline. Slovenky sa predstavia v šesťčlennej základnej skupine D, v ktorej budú bojovať nasledujúce družstvá:

Slovensko

Veľká Británia

Írsko

Ukrajina

Macedónsko

Moldavsko

 

Naše najstaršie mládežnícke reprezentantky do 20 rokov absolvujú svoje budúcoročné predstavenie v izraelskom Eilate. Zverenky trénera Juraja Suju budú bojovať v nasledujúcej skupine A:

Česká Republika

Slovensko

Nemecko

Grécko

Ukrajina

Island

 

Naša najmladšia chlapčenská reprezentácia do 16 rokov sa predstaví na šmapionáte v Sofii v zákaldnej šesťčlennej skupine C:

Bosna a Hercegovina

Česká Republika

Maďarsko

Slovensko

Nórsko

Írsko

 

Slovenskí reprezentanti do 20 rokov budú hrať v Oradei v nasledujúcej základnej B skupine:

Rusko

Veľká Británia

Holandsko

Slovensko

Azerbajdžan

 

Uskutočnil sa aj dôležitý žreb pre našu seniorskú mužskú reprezentáciu. Zverenci trénera Ivana Rudeža sa predstavia v priebehu augusta v dokvalifikácii do A divíze, ktorá bude bojovať o účastť na Majstrovstvách Sveta 2019. Slováaci sa predstavia v dokvalifikačnej skupine O, kde budú ich súpermi Bosna a hercegovina, Švédsko a Arménsko. Z štvorčlennej skupiny postupujú prví dvaja do bojov o MS, zvyšné tímy začnú svoj budúcoročný boj v B divízii.

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.